Opalescence pasta, czyli jak wzmocnić trwałość wybielania zębów
Produkt z kategorii Opalescence pasta służy wsparciu wybielania zębów. Może być stosowany jako osłona przy żelach wybielających, albo jako samodzielny środek to higieny i konserwacji jamy ustnej. Pozytywnie wpływa na stan szkliwa, świeżość oddechu i biel zębów.
2018-11-22, 08:54

Zabiegi wybielania zębów zyskują w ostatnim czasie na popularności. Wszyscy chcemy posiadać śnieżnobiały uśmiech. Jest to jeden z kluczowych elementów poprawy wizerunku. Czyste, zadbane zęby kojarzymy z atrakcyjnością, sukcesami w życiu zawodowym i osobistym, a także z pewnością siebie. Pomocą w wybielaniu jest produkt Opalescence pasta.

Opalescence pasta wspiera wybielanie zębów.

Opalescence pasta jest zalecana do stostowania jeszcze przed podjęciem zabiegów, mających na celu przywrócenie naturalnej bieli zębów. Zabieg taki jest nieco "męczący" dla naszego uzębienia, toteż wcześniej musimy je odpowiednio wzmocnić. Dzięki dużej zawartości fluoru, pasta do zębów od Opalescence doskonale się do tego nada. Wzmocni ona szkliwo, skutecznie wyeliminuje bakterie odpowiadające za próchnicę oraz zregeneruje dziąsła. Pasta ta posiada jednocześnie działanie wybielające, dzięki czemu zabieg wybielania będzie przeprowadzony dużo łatwiej.

Jak działa pasta Opalescence?

Charakterystyczne dla produktu Opalescence pasta jest działanie wybielające. Firma to zdobyła prowadzenie na rynku stomatologicznym dzięki swojej unikalnej formule wybielania zębów. Formuła ta jest stosowana w większości produktów Opalescence. Do wybielania służą głównie specjalne żele. Pasta natomiast pozwala utrzymać ten efekt przez długi czas. Przede wszystkim ochrania szkliwo przed ewentualnym negatywnym działaniem wybielających żeli. Wpływa ponadto pozytywnie na świeżość oddechu, neutralizując bakterie w jamie ustnej, które są odpowiedzialne za powstawanie nieprzyjemnego zapachu.

Opalescence pasta może być stosowana u osób, które ukończyły 6 lat. Aktywną substancję stanowi fluorek sodu (0,25% składu).
Produkt dostępny w sklepie stomatologicznym CSK MED.

CSK MED